АПОСТОЛ

Apostol
АПОСТОЛ
Богослужебна книга съдържаща четива от книгите Послания и Деяния на светите апостоли подредени за всеки ден от годината.

Книгата е необходима за храмове и манастири, за свещеници, четци и певци, неизменна принадлежност на всеки храм.
Съдържание:
1. Апостолски четива от Пасха до Велика събота.
2. Общи апостоли в празниците на светиите – на Пресвета Богородица, на безплътните сили, на пророци, апостоли, светители, свещеномъченици, преподобни, безсребреници, изповедници и др.
3. Апостоли по месецослова за цялата година – за всеки месец, за всеки ден, за всеки светец, за всеки празник през от годината.
4. Апостоли при разни случаи – елеосвещение, водосвет, основаване и възобновяване на храм, освещаване на храм, при бездъжие, при извънмерно проливен дъжд, при земетресение, епидемия, във време на война, при кръщение, венчание, на благодарствен молебен и при други различни общи нужди.
От раждането до края на живота Църквата, като грижована майка придружава душата на човека и я обгрижва духовно. Книгата Апостол може да се ползва и в частното домашно правило от свещеници, четци, певци и от по-усърдните към Бога и ревностни за спасението си християни.
——————–
Книгата може да бъде закупена от църковните магазини и от Софийска света митрополия, тел. 0879 259 293, г-н Кольо Лозанов.