Ръководство за духовен живот. Преп. Варсануфий Велики и Йоан Пророк

Sv. Varsanufii i Ioan 3
Ръководство за духовен живот
Преп. Варсануфий Велики и Йоан Пророк

Двамата отци живели през 6-ти век и се подвизавали в пустинна пещера, в уединение и пълно безмълвие. Техният аскетически живот дал богати духовни плодове.
Великият Варсануфий достигнал до най-високите добродетели, възможни за смъртните. Той достигнал такова съвършенство и велико дръзновение пред Бога, че можел сам да умолява Бога за голямо множество хора, и молбата му не бивала отхвърлена.

Преподобният Иоан, водел същия безмълвен живот и се удостоил със същите дарования на Духа, и особено с дар на прозорливост и пророчество, поради което и се наричал Пророк.

Книгата „Ръководство за духовен живот“ е написана във въпроси и отговори и е напълно достъпна и разбираема за съвременния човек. Тя съдържа въпроси към тези двама велики свети мъже и отговорите им.
Тази книга е скъпоценен бисер от светоотеческата духовна съкровищница и всеки християнин би могъл да се запознае с нея, да почерпи от духовната й сила и мъдрост и да укрепи душата си. Да се сближи духовно с великите отци и да изпроси молитвите им. Преведена е за първи път на български език и издадена през 2002 г.

По молитвите на преподобните отци Варсануфий Велики и Йоан Пророк Бог да ни даде духовен разум и покаяние, и да ни избави от всякакви зли обстоятелства и беди. Амин.

————————

Книгата може да бъде закупена от църковните магазини и Книжна борса „Г. Искър“ или поръчана на тел. 087 890 8244 (в работно време).

Книжарница Светогорски кът
Сдружение Православно Отечество