ДОБРОТОЛЮБИЕ ТОМ 5

Dobr t 5 b
ДОБРОТОЛЮБИЕ ТОМ 5

Съставител св. Теофан Затворник Вишенски, на основа на гръцкото издание на Добротолюбие, съставено от св. Никодим Светогорец и Макарий Коринтски.
Първо български издание

Том пети съдържа авторите: свети Григорий Синаит, Никифор Уединеник, свети Григорий Палама, Патриарх Калист и неговият сподвижник Игнатий Ксантопули, блажени Симеон, архиепископ Солунски, св. Симеон Нови Богослов и др.

Добротолюбие означава любов към всяка добродетел, любов към Бога като извор на всичко красиво и добро, и любов към всичко, което води към единение с Божествената нетварна красота.
Книгата “Добротолюбие” е сборник от слова на светите и богоносни отци за вътрешния духовен живот, за истинското богословие и богопознание, което се ражда от съзерцанието. Такова богословие и богопознание живее в сърце очистено от сълзи на покаяние, от изпълняване на заповедите, от извършване на добродетелите и от непрестанно призоваване на Христовото име в трезвение и безмълвие.
——————————
Книгата може да бъде закупена от църковните магазини и Книжна борса „Г. Искър“ или да се поръча на тел. 087 890 8244 (в работно време).

Книжарница Светогорски кът
Сдружение Православно Отечество